A méregtelenítés célja nem csupán a szervezetünk megtisztítása, de leginkább az immunrendszerünk megerősítése. A méregtelenítés nem csupán étkezési módosítást jelent, hanem egy teljes tisztítási folyamatot – kívülről és belülről.
Elsőrangú ötlet, átütő hatástöbbszörözés a búzafűlé + spirulina egyedi párosítása.
A védőburok kényszerű eltávolítása
A búzafűlé előállítása a zöld búzafű préselésével történik, aminek eredményeképpen a számunkra emészthetetlen rostokat külön választjuk a számunkra oly értékes komponensektől. A búzafűlé éppen ezért nem ép sejteket, hanem azok beltartalmát foglalja magában. A búzafűlé széleskörű elegye az élettani szempontból kiemelkedő jelentőségű vitálanyagoknak, amiket a gyártás során megfosztottunk természetes védőburkuktól. Az organikus közegétől megfosztott komponensek egymással és a levegő oxigénjével nagyon gyorsan reakcióba lépnek, ezért a frissen préselt búzafűlé összetétele szinte percek alatt módosul és humánélettani értékei megszűnnek. Ezt a folyamatot a szokásos élelmiszer- és gyógyszeripari eljárásokkal sajnos nem lehet megállítani. Egyedüli megoldásként egy speciális fagyasztási eljárás bizonyult.
Videó:
Az új gondolat: új védőburok
A búzafűvel ellentétben, a Spirulina alga sejthártyáját az emberi szervezet maradéktalanul fel tudja dolgozni, mivel az emésztőrendszerében proteinné és komplex cukrokká, valamint mukopolisacharidokká bomlik. A Spirulina alga sejthártyája tehát ideális új otthonául szolgálhat a zöldbúza frissen préselt levének.Az új technológia célja tehát nem más, mint lecserélni a búzafű ember számára emészthetetlen rostjait a spirulina mikroalga sejtburkával. Az új megoldás nagyságrendekkel javítja a búzafűlé felszívódási hatékonyságát, mivel az emberi emésztőrendszer azon traktusaiban, ahol még felszívódás nem történik, viszont az értékes összetevőket károsítható körülmények állnak fenn, a sejthártya még védelmez. Lebomlása akkorra történik meg, amikor már nincs rá szükség.
A Spirulina több, mint hordozó
A Spirulina alga a bioaktív anyagok tág spektrumát tartalmazza. Most csupán azokra térünk ki, amelyek túlmutatnak a búzafűlét alkotó összetevőkön. Ilyen pl. a B12, amelyből a búzafűlénél is többet tartalmaz.δ-linolénsav (gamma linolénsav, GLA): Koleszterinszint csökkentő, segít a vércukor és az inzulin zabályozásában, aminek eredménye a lecsökkent szénhidrátéhség, testsúlycsökkenés.Gyulladáscsökkentő, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. Javítja az idegrendszeri működést, kiüríti a felesleges folyadékot a szervezetből.
Ca-spirulán: influenza A, HSV, CMV, HIV vírus ellenes hatású, immunserkentő, vérképzés fokozóPhycocyanin (Fikocianin): máj, vese, lép szövet regeneráló, vörös vértest, fehérvértest képződést fokozó omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza.
A káprázatos végeredmény
390%-al több β-karotént tartalmaz, mint a sárgarépa.
230%-al több vasat tartalmaz, mint a spenót.
40%-al több fehérjét tartalmaz, mint a marhahús, tofu.
30%-al több kalciumot tartamaz, mint a tehéntej.
100% napi szükségletnek megfelelő B12 vitamint és további 14 lényeges vitamint, vagy provitamint tartalmaz.
A Fullgrass Plus -ban két élőlény tulajdonságait sikerült egyesíteni úgy, hogy mindkettő pozitív
tulajdonságai megmaradtak (a búzafűlé enzimeit védi a spirulina sejtmembrán).