Legyen Ön is a FitoMed tagja!
Aktív tagként élvezze a közösségünk által kínált kedvezményeket!  Regisztráció
 

Tens HV6609 készülék

Tens HV6609 készülék
Brutto ár:
54.650 Ft


Raktáron Raktáron EP: 28

Db: Kosárba

Mi az a TENS?

A TENS egy mozaikszó (Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation), amely magyarul bõrön át történõ elektromos idegingerlést jelent.
 
A HV6609 TENS készülék által elõállított elektromos impulzusok a bõrfelületre helyezett elektródák segítségével bejutnak a szervezetbe. Ezek serkentõleg hatnak a sérült sejtek ionvándorlására, az anyagcsere bioelektromos folyamataira.
 
Megfelelõ ionaktivitás elérésekor izomelmozdulást, vérbõséget hoz létre a bejuttatott áram, így „belsõ masszázs“ révén izomtornát végzünk. Javul a belsõ sejtfalak nedváteresztõ képessége, fokozódik a testszövetek rugalmassága. Javulnak az anyagcsere-folyamatok, ami a panaszok csökkenését, végül ezek megszûnését eredményezi.
 
Mi a különleges a HV6609 TENS készülékben?
 
1. A kábeltörések és szakadások megelõzése érdekében a HV-6609 TENS masszív, strapabíró vezetékekkel dolgozik.
 
2. A hosszú, problémamentes mûködés záloga, hogy a HV-6609 TENS készüléken nincs mozgó, forgó alkatrész, amely hibaforrásként jelentkezne. Az intenzitás a [+] és [-] gombokkal 50 lépésben állítható.
 
3. A HV-6609 TENS, egyedülálló módon (2 in 1-ben) két készülék egyben, ami szó szerint értendõ, tehát két egymástól függetlenül mûködtethetõ részbõl áll. Ez akkor praktikus, ha valaki két különbözõ testrészét szeretné kezelni eltérõ programmal, és/vagy más intenzitással, illetve alkalmat adhat arra, hogy ketten egyszerre használják.
 
A TENS alkalmas izom és idegfájdalom csillapítására mint például a lumbágó, köszvény, reuma, hát-, és vállfájdalmak, fejfájás, migrén, izületi gyulladások, övsömör, arcidegzsába, ideggyulladások akut szakasza után, kisebb érszűkületek karbantartására, baleset vagy műtétek utáni fájdalmak csillapítására, felfekvések elkerülésére, agyvérzést követő izombénulásoknál az izomsorvadás megakadályozására stb. Az akupunktúrás pontokra feltéve az elektródákat, belső szervekre tudunk hatást gyakorolni. Alkalmazható így az immunrendszerünk erősítésére, a vérnyomás szabályozására, allergiás és asztmatikus problémák javítására.
 
 Milyen esetekben használható az TENS?
 
TENS készüléket elsősorban mozgásszervi megbetegedések kezelésére használják. Idegi eredetű fájdalmak kezelésére is kitűnően alkalmas, mint migrén vagy polyneuropathia, idegzsábák és övsömör utáni fájdalomcsillapítás. Vannak olyan belgyógyászati problémák, mint pl. az obstipatio (székrekedés), amire szintén előnyösen használható. Urulógiai probléma az elcsöpögő vizelet. A TENS-hez csatlakoztatható rektális elektródával előnyösen befolyásolható ez a probléma.
 
Ugyancsak a rektális elektróda használatával érhetünk el szép eredményt a végbél záróizom rendellenességnél. Számos olyan fülészeti probléma ismeretes, amelynek oka a nyaki gerinc elváltozás. Ezekre kiegészítő terápiaként kiválóan alkalmas a TENS. Jól alkalmazható a hasi műtétek után a bélmozgások beindítására. Protézis műtétek után használható a vérömlenyek felszívódására, a szöveti duzzanat csökkentésére és a fájdalom csillapítására. Égési sérülések gyógyulásának gyorsítására, a fertőzésveszély csökkentésére és fájdalomcsillapításra szintén alkalmas. Cukorbetegeknél a nehezen gyógyuló vágott, zúzott sebek gyógyulását gyorsítja. Elősegíti a fekélyek, felfekvések gyógyulását. Megszünteti az izomlázat.