Legyen Ön is a FitoMed tagja!
Aktív tagként élvezze a közösségünk által kínált kedvezményeket!  Regisztráció
 

M-Pre-Vit immunerősitő vitamin mix italpor 600g

új M-Pre-Vit immunerősitő vitamin mix italpor 600g
Brutto ár:
18.900 Ft


Raktáron Raktáron EP: 11

Db: Kosárba

M-Pre-Vit immunműködés optimalizáló, italpor 600g

Az italpor fogyasztásával a benne található összetevők együttese elősegíti az immunrendszerünk működésének optimalizálását.
 
Fogyasztása naponta egyszer ajánlott. Minden esetben olvassa el a készítmény csomagolásán található egyéb információkat.

Tipp! Használjon Shaker-t a gyorsabb felhasználáshoz.


A napi ajánlott mennyiség elfogyasztása mellett szükséges az egészséges életmód egyéb ajánlásait is figyelembe venni, alkalmazni. Úgymint: rendszeres testmozgás, egészséges, kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás, a testsúly optimalizálása a BMI figyelembe vételével, szellemi, spirituális gyakorlatok, a pihenés optimalizálása stb.

A készítmény fogyasztásakor az ajánlott mennyiséget megnövelni a gyorsabb eredmény elérése érdekében felesleges, mert a nagyobb adagban fogyasztott összetevőkkel kapcsolatos elvárások nem bizonyítottak.

A főbb összetevőkkel kapcsolatos ismeretekről:

C-vitamin (forrás webBeteg)

Az emberi szervezet képtelen az aszkorbinsav előállítására, így azt táplálékkal kell bevinnünk szervezetünkbe. Amennyiben ez nem történik meg, hiánytünetként vérzékenység, ínysorvadás, izombántalmak, lassú sebgyógyulás, a fertőzésekkel szembeni fogékonyság, és gyulladások kialakulása figyelhető meg. 
Az aszkorbinsav fokozza szervezetünkben az immunrendszer működését, növeli a fehérvérsejtek számát, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal, és fokozza a fehérvérsejtek működését. Jelentősen csökkenti a meghűléses betegségek, a nátha tüneteit. 

A C-vitamin antioxidáns hatásánál fogva véd a szervezetet fenyegető rákkeltő anyagok káros hatásától. Az antioxidáns kifejezés azt jelenti, hogy az aszkorbinsavnak kémiailag olyan a szerkezete, hogy a rákkeltő anyagok szabad gyökeit megköti. 

D-vitamin (forrás webBeteg)

Kulcsszerepet játszik a D-vitamin a védekezőképesség aktiválásában - mutatták ki a Koppenhágai Egyetem kutatói a Nature Immunology című folyóiratban megjelent tanulmányukban.
A felfedezés magyarázatot ad arra, hogy miért kevésbé aktívak a T-limfociták (a fehérvérsejtek egy csoportja) - az immunrendszer valódi "katonái", amelyek baktériumokat és vírusokat ölnek - olyan betegségek esetén, amelyek esetében a vitamin koncentrációja a vérben viszonylag alacsony.

Carsten Geisler és csoportja rámutatott, hogy a gyilkos sejteknek szükségük van a D-vitaminra ahhoz, hogy működésbe lépjenek, ha a vitamin viszont hiányzik a vérből, akkor csak "alszanak".
"Amikor idegen anyagot észlelnek a T-sejtek a szervezetben, akkor egyfajta D-vitamint kereső rendszert, vagyis a vitaminra fogékony +antennákat+ fejlesztenek ki magukban. Ez mutatja meg a szervezetnek, hogy a sejtnek szüksége van a vitaminra, amelynek hiányában a sejtaktiváció elmarad.
Ha a T-sejtek nem találnak elegendő mennyiségű D-vitamint a vérben, nem kezdenek el működni" - magyarázta Geisler.

K2-vitamin

A K2- vitamin a D-vitamin kofaktora (működéséhez elengedhetetlen anyag). A D-vitaminnál leírt hatás K2-vitamin hiányában nem fog létrejönni.


1,3/1,6 Beta D glükán (provitamin.hu)

A béta-glükán egy természetes poliszacharid, a baktériumok, gombák, az élesztőgomba, az algák és egyes növények sejtfalában megtalálható szénhidrát típusú vegyület, melynek altípusait az alapján különböztetik meg egymástól, hogy hány szénatom kapcsolódik a molekulához.
A béta-glükán tudományosan igazolt biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami mozgósítja és befolyásolja az immunrendszert, így általa természetes módon, hatékonyan és biztonságosan vértezhetjük fel magunkat az egyre növekvő mennyiségű környezeti ártalmak ellen, illetve sikeresen erősíthető meg a segítségével a krónikus betegek, a tartósan stressznek kitett egyének, a kemo- vagy sugárterápián átesettek immunrendszere is.

A béta-glükán fokozza az immunrendszer működését, ezáltal véd a fertőzések ellen. A béta-glükán feldolgozásában nélkülözhetetlenek a makrofágok és az immunrendszer más sejtjei, ezért a béta-glükán bevételét követően a szervezet védekezőképessége jelentős támogatást kap, ezáltal eredményesebben védhetjük ki a fertőzéseket, illetve könnyebb és gyorsabb lehet a gyógyulási folyamat. 
In vitro vizsgálatokban igazolták, hogy a béta-glükán fokozza azoknak a makrográfoknak az aktivitását, amelyek legfontosabb feladata a szervezetbe került kórokozók bekebelezése és megsemmisítése. 

Bíbor kasvirág kivonat (WEBBeteg)

Az Echinacea (kasvirág) kipréselt leve megelőzheti vagy csökkentheti a megfázás tüneteit a betegség kezdetekor az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency) egy 2015-ös monográfiája szerint (1). A glikoproteinekben, poliszacharidokban gazdag Echinacea purpurea (bíbor kasvirág) kivonatok immunaktivitása már régóta ismert, ezért is alkalmazzák sokan a téli időszakban a vírusos fertőzések megelőzésére, tünetek enyhítésére. 

Zöld tea kivonat

Bár a tea a legnépszerűbb ital a földön, a zöld tea egészségre gyakorolt hatásával kapcsolatos széles körű kutatásokra csak az 1990-es évektől került sor. A kutatások mára a tea számos egészségvédő hatását bizonyították, köztük például, hogy a zöld teában lévő antioxidánsok segítenek az oxidatív stressz okozta sejtkárosodás megelőzésében, és bár polifenolok más növényekben is jelen vannak, a teakatekin nevű anyag kizárólag a tealevelekben találhatók. Más típusú katekinekkel többek közt a kakaónál, szőlőnél és a gránátalmánál is találkozhatunk, de mára az is bebizonyosodott, hogy a teában lévő antioxidáns az egyik leghatékonyabb. 

A teakatekin segít a vírusos és bakteriális fertőzések leküzdésében, megelőzi az érfalak meszesedését, szabályozza a koleszterinszintet, és számos halálos betegség köztük a rák, a cukor- és a szívbetegség prevenciójában hasznosnak bizonyult. A zöld tea kivonatát a vitaminokban, élelmiszerekben, energiaitalokban is felhasználják, a teából nyert katekint pedig antioxidáns és antibakteriális tulajdonságainál fogva élelmiszerek, kozmetikumok és illatszerek tartósítására használják. 

Magnézium

A magnézium a D-vitamin kofaktora (működéséhez elengedhetetlen anyag). A D-vitaminnál leírt hatás magnézium hiányában nem fog létrejönni.  A magnézium számos enzim működéséhez szükséges, amelyek másodlagosan is hatással vannak az immunrendszer működésére.

Cink (gyógyzóna.hu)

A cink minden élőlény számára nélkülözhetetlen nyomelem. Az idegrendszer, a reproduktív rendszer és az immunrendszer működése szempontjából különösen fontos a szervezet megfelelő cink ellátottsága, amelyet a táplálékkal történő bevitel, a felszívódás, az életkor és a szervezet állapota egyaránt befolyásol.  

Az immunrendszer és a cink közötti kapcsolat összetett, mind a veleszületett, mind a szerzett immunitásunkra hatással van, annak finom szabályozásáért felelős.
A cink több mint 300 enzim működéséhez szükséges, amelyek másodlagosan is hatással vannak az immunrendszer működésére, emellett befolyásolja a sejtek örökletes genetikai információit közvetítő úgynevezett RNS-molekula stabilitását, valamint a sejtek fiziológiás halálát. 

Csökkent cinkellátottság esetén romlik az immunrendszerünk tagjainak működése, a falósejtek aktivitása, hiányos a kórokozók elpusztítása. Mindezek következtében fertőzésekkel szembeni fogékonyság jelentkezik.