Legyen Ön is a FitoMed tagja!
Aktív tagként élvezze a közösségünk által kínált kedvezményeket!  Regisztráció
 

C2 vitamin

C2  vitamin
Brutto ár:
4.390 Ft


Raktáron Raktáron EP: 2

Db: Kosárba

110 ml

Közismert tény, hogy az emberi szervezet nem képes a C-vitamin (aszkorbinsav) elõállítására, ezért ezt a létfontosságú vitamint a táplálékkal kell bejuttatnunk szervezetünkbe.
Azt is sokan tudják, hogy a C-vitamin több hónapon keresztül fennálló teljes hiánya skorbutot okoz. Kevesen tudják viszont, hogy a skorbut a C-vitamin hiány utolsó állomása, a szervezet összeomlás elõtti állapota.
 
 A C-vitamin hiánynak a skorbutot megelõzõen sajnos nem tipikus megnyilvánulásai vannak, ennél fogva nehezen diagnosztizálható, legtöbbször évekig kezeletlen marad.
 
A Szent-Györgyi Albert által felfedezett vitamin szervezetünkben játszott szerepét mára teljesen feltérképezték, és sokszorosan igazolták. Kevésbé közismert, hogy M.Gazave, J. Parrot francia kutatók igazolták: ahhoz, hogy az aszkorbinsav vitaminként viselkedjen, szükség van egy általuk C2 faktornak nevezett anyag egyidejû jelenlétére.
 
A rejtélyes faktornak azóta sikerült a kémiai szerkezetét tisztázni így kiderült, hogy a C2 tulajdonképpen egy bioflavonoid, amelynek kémiai neve L-Epigallokatechin (EGC).
 
Ez az anyag biztosítja a C2 nevű termékben, hogy az aszkorbinsav ki tudja fejteni vitamin hatását.
 
A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, valamint a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül az erek normál állapotának, működésének fenntartásához,
a normál csontozat, a porcok normál állapotának, működésének fenntartásához,továbbá a fogíny és a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
 
Forrás (EFSA (Európai Élelmiszer Biztonsági Hivatal)