Figyelem!
2024. június 20-tól augusztus 31-ig terjedő nyári időszakban a szokásostól eltérő nyitva tartás lesz érvénybe!
Mielőtt elindulsz hozzánk érdeklődj! Tel: 06-1-7890319 vagy 06-30-6869248

A fröccs és a habzóbor is egészséges

Írta admin 2019. 06. 12. 0 hozzászólásSokan azt gondolják, hogy ami szénsavas az egészségtelen is. De ez nem így van! Főleg, ha fröccsről vagy habzóborról van szó. A cukros üdítők persze más tészta, de ezek sem a szén-dioxid tartalmuk miatt vannak tiltólistán az egészségesen táplálkozók körében.
 

A fröccs összetevői: minőségi bor + jó minőségű szóda = igazi jó fröccs
 

A bor tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal, ha kevés mennyiségben fogyasztjuk, akkor egyértelműen jó hatással van a szervezetünkre. A szódát úgy állítják elő, hogy a vízben szén-dioxidot oldanak fel, így kerülnek bele a buborékok. Azonban semmilyen más hatása nincs a vízre, nem lesz tőle magasabb a kalória- vagy cukortartalma. A legtöbb szénsavas üdítőital azért van rossz hatással az egészségünkre, mert sok plusz kalória és adalékanyag van bennük. 

A szénsavas víz valóban egy kicsit savasabb, mint a csendes víz, de a közhiedelemmel ellentétben nem okoz vesekövet, nem teszi tönkre a fogzománcot vagy „oldja ki” a kalciumot a csontokból.
 

Az egyik legkomolyabb egészségügyi probléma, amit a szénsavas víz okozhat, a puffadás és a gázképződés. Ám ezek a tünetek sem mutatkoznak meg mindenkinél, és a kialakulásának esélyét csökkenthetjük, ha nem isszuk túl gyorsan.
 

A habzóborok esetében ugyanaz történik, mint az egyszerű és szénsavas víz esetében. A csendes borban elnyeletik a szén-dioxidot. Így buborékok keletkeznek, de ez az alapborunk minőségét és egészségre gyakorolt hatását nem befolyásolja.
 

A meleg nyári napokon nincs is jobb szomjoltó, frissítő ital egy hosszúlépésnél. Ezután ne habozzunk, ha megkívánjuk, mert sem adalékanyagot, sem cukrot nem viszünk be a szervezetünkbe. Ellenben vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz jutunk. 

Forrás: hazipatika.hu

Leave a Comment