15 fokban még ne legyen szabadon a bokánk!

Írta admin 2019. 04. 30. 0 hozzászólás

Reggel még fázunk, napközben izzadunk, aztán este jön az újabb didergés. Hatalmas ingázásra kényszeríti az időjárás a hőmérők higanyszálát, ami durván megviseli a szervezetünket. Okos öltözködéssel és néhány trükkel azonban felvértezhetjük magunkat a betegségek ellen.



Ha mégis érezzük, hogy lehet hogy megfáztunk a természetes aspirin kivonatunk segíthet a tünetek enyhítésében:

http://elit.fitomed.hu/cseppek-szorpok/ulmarin.html

 

Plédet, sálat a popsi alá
 

Korán szabira ment a tél, elképesztő, de 15–16 fokos délutáni csúcsokkal búcsúzik a február. Az előrejelzések azonban csalókák, mivel a korai és késői órákban erőteljesen lehűl a levegő, sőt még a déli sütkérezéskor is érhetik meglepetések a napfürdőzőket. Sokan például egyáltalán nem gondolnak arra, hogy az ilyenkor gyakori hűvös, erős szélben még akkor is könnyű megfázni, ha egyébként nincs hideg és süt a nap. Emiatt nem ritka, hogy kitolódik a téli influenzaszezon és valamilyen vírusos fertőzéssel kopogtatunk az orvosi rendelők ajtaján.
 

– A tavasz kellemetlen meglepetése lehet egy felfázás, ami gyakori, rosszabb esetben fájdalmas vizeléssel, alhasi fájdalommal jár az oda nem figyelt öltözködés miatt – kezdte Komáromi Zoltán háziorvos, aki úgy fogalmazott, hogy a réteges öltözködésre a hölgyeknek kell a legjobban figyelniük, vagy akinek érzékenyebb a medencéje. Éppen ezért, ha a szabadban akarnak leülni valahová, akkor egy kispárnát, pokrócot vagy vastagabb kabátot mindenképp tegyenek maguk alá.


 

Váltócipőt a táskába!
 

Legkönnyebben réteges öltözködéssel úszható meg a betegszabi.
 

– A legfontosabb, hogy ismerjük magunkat – mondta Kovács Yurkov Orsolya stílustanácsadó. Vagyis, hogy tudjuk, az átmeneti időben mire vagyunk érzékenyek. – Kényes kérdés például a cipő, amivel sokan mellélőnek. Ha könnyen fázunk fel, akkor vigyünk magunkkal váltócipőt. Reggel még elindulhatunk csizmában, amit a nap folyamán egy könnyedebb cipőre cserélhetünk – mondta.

De arra figyeljünk, hogy a bokánk fedve legyen, ez még nem titokzoknis idő.

– Ha például egy szűk farmerkabátra ráveszünk egy bőrdzsekit, arra pedig egy melegebb kabátot, akkor rögtön három lehetőségünk van arra, hogy a nap folyamán a változékony időjáráshoz igazítsuk az öltözékünket. A hölgyek reggel vastag harisnyában induljanak el, de dobjanak a táskába egy vékonyat is – tanácsolta.



Meleg pulóvert a szabadba
 

Sok mozgás és friss levegő. A doktorok szerint ez a kombináció az egyik legjobb módszer az immunrendszer felturbózására. Minél többet mozgunk, a szervezetünk annál ellenállóbbá válik. Ugyanilyen hatása lehet a rendszeres kirándulásoknak is. A szabadban azonban ismét kardinális kérdéssé válik az öltözködés. Hosszú kirándulásokon például nagyon könnyű leizzadni, kimelegedni, ezért érdemes kéznél tartani váltóruhákat, vagy legalább egy vastagabb pulóvert a pihenők idejére, hogy ne fázzunk meg.

Többször keveset együnk
 

Nem csak az időjárás buktatói miatt állunk át döcögősen a tavaszra.
 

– Február végére a vitamin- és energiaraktáraink már szinte teljesen lenullázódnak és elhatalmasodik rajtunk a tavaszi fáradság. Ez ellen is egyszerű küzdeni. Növelni kell a napi vitamin- és ásványiag-dózisunkat, illetve az étkezések számát is. Együnk többször kisebb adagokat, és ne sajnáljuk magunktól a zöldségeket és gyümölcsöket. Mindezt pedig öblítsük le 2–3 liter vízzel, cukormentes teával – tanácsolta a háziorvos, aki szerint ezek betartásával elkerülhető a betegség.

Ha mégis érezzük, hogy lehet hogy megfáztunk a természetes aspirin kivonatunk segíthet a tünetek enyhítésében:

http://elit.fitomed.hu/cseppek-szorpok/ulmarin.html

Forrás: www.borsonline.hu

Leave a Comment