Kiszáradás

Írta admin 2019. 07. 31. 1 hozzászólás Egészségmegőrzés,

Nem feltétlenül kell, hogy hosszan tartó nagy nyári meleg legyen ahhoz, hogy szervezetünk vízháztartása jelentősen megváltozzon. Akár rövidebb idejű kánikula esetén is ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű folyadékot, akár ki is száradhatunk! Ennek enyhébb, közepesen súlyos és súlyos fokozata is van. Ha súlyos kiszáradás esetén nem érkezik orvosi segítség, akár halált is okozhat.

Legyünk tehát óvatosak, ilyenkor jobban figyeljünk a folyadékbevitelre! Nem csak mennyiségileg, de minőségileg is fontos a törődés!

A szervezet folyadéktartalékolási képessége ugyan működni kezd, de ezzel egyidejűleg megjelenek a következmények, mint az erőtlenség és az állóképesség csökkenése. Ez áll a legtöbbször a hőség miatti kimerülés hátterében. Ekkor azonban még lehetséges visszafordítani a kiszáradás folyamatát orvosi, kórházi beavatkozás nélkül. Ennek legfőbb módja egyszerűen az ivás. Az intenzívebb verejtékezés egyéb a szervezet számára fontos elemek eltávozásával is jár.

A víznél is jobb felszívódási képességű izotóniás ital fogyasztásával kiválóan megelőzhetjük a kiszáradást. Elkészítése egyszerű: egy liter ivóvízhez keverjünk egy púpozott kavéskanál Magnetonic-kot, jól rázzuk össze és kész! Hűtőben tárolva utolérhetetlen szomjúságoltó. Nem mellesleg nyomelemek, ásványi anyagok klasszikus egyvelegét is tartalmazza a nevében is megjelenő magnéziumon kívül. 

Egészségére! Mindenkinek!

 

1 hozzászólás

Dr.Szabó Lászlóné Éva:
2019. 08. 02., 10:53:10 PM
válasz

Egészséges, és nagyon finom!!! Így elkészítve üdítő magnéziumpótló, és szomjoltó!! Kedvenc italunk!!

Leave a Comment