Omega3 - borsmenta illóolajjal

Omega3 - borsmenta illóolajjal
Brutto ár:
6.000 Ft


Raktáron Raktáron EP: 4

Db: Kosárba

110 ml

Az Ómegai zsírsavakat esszenciálisnak véljük a védelemben, de mint építőelemek is jelentősek az agyszövetekben és a szem recehártyájában. Csökkentett mennyiségük a testben komoly fejlődési, működési zavarokat okozhat az idegrendszerben, látásban és az immunrendszerben.
 
Az eszkimókat, Grönland lakóit a Föld legtöbb húst fogyasztó népének tartják és mégis közöttük a legkisebb a halálos kimenetelű szívbetegségek előfordulása. Táplálkozási szokásaikat kutatva arra a következtetésre jutottak, hogy szinte kizárólag az Északi- tenger halait fogyasztják (lazac, makréla, hering). Ezek a halak növényi planktonokkal táplálkoznak, amelyek gazdagok Omega-3 zsírsavakban, ilyen formán az Omega3 zsírsavak a halzsír fő összetevői. A hal olyan anyagokat tartalmaz, amelyek értékesek az ember egészségére. Azoknál a népcsoportoknál, akik sok halat (tehát Omega-3-at) fogyasztanak, ritkán alakulnak ki rákos daganatok.
 
Az EFSA (Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal) által engedélyezett egészségügyi állítások a DHA-val kapcsolatosan:
 
- a DHA hozzájárul az agy normál működéséhez
- a DHA hozzájárul a normál látás fenntartásához
- a DHA és EPA hozzájárul a szív normális működéséhez.
 
Címkék: tavasz