Motiváció, motiváció! - 8 tipp, amivel munkára sarkallhatod magad nyáron

Írta admin 2017. 05. 25. 0 hozzászólás



Biztosan sokan vagytok úgy, hogy időnként kicsit nehezebben megy a munka ilyenkor májusban: meleg van, fáradtak vagyunk, nincs a közelben, aki számon kérhet, nincs elég motiváció, közeleg a szabadság… A feladataink ettől még megoldást kívánnak és sokszor saját magunk kell, hogy megtaláljuk a módot arra, hogy kicsit lelkesebbek legyünk. Vagy, akár még lelkesebbek!



Íme, néhány apró gyakorlati ötlet, ami segíthet abban, hogy legyünk kicsit elszántabbak, ha arról van szó, hogy túl kell élni egy újabb forró nyári napot az irodában vagy a futószalag mellett. Mindenki kedve és ízlése szerint csemegézhet ezek közül, talán van köztük olyan módszer, amit még nem próbáltatok, és beválik!


Olvass könyveket!


Biztosan Te is leszoktál már róla, igaz? Mióta internetezünk, sokkal kevesebbszer fogunk a kezünkbe könyvet, pedig nagyon sok inspiráló, tettekre serkentő olvasmányt találunk, ha kicsit szétnézünk. Keresgélj rá a Google-lal, aztán menj és vedd ki egyik vagy másikat a könyvtárból, hidd el, élvezni fogod, ha új, korszerű és építő gondolatokkal találkozol!

Blogolj vagy írj egy levelet!


Az olvasás is nagyon hasznos, de sokkal több gondolkodást igényel az írás! Hogy ki legyen a címzett? Lehet egy barátod, a szüleid, vagy akár Te magad! Sokszor jól jön egy kis számvetés, honnan jövünk, hol tartunk, merre tovább…. Ha leírjuk, később elővehetjük, átnézhetjük, milyen eredményeink voltak és időről-időre átgondolhatjuk ezeket, tervezhetünk újabb dolgokat.

Mozogj!


A sportolás több szempontból hasznos! Egészséges és közben felfrissül az elme, szuper ötleteink támadhatnak, miközben kicsit sétálunk, futunk vagy épp kondizunk. Nem kell sok, szánj napi 20-30 percet erre és meglátod, korszakalkotó gondolataid támadhatnak, miközben visszatérhet a munkakedved is!

Írj apró kis üzeneteket


Papírra. Kézzel. Biztosan nap mint nap akad valaki, akinek van mit megköszönni. Támogatást, barátságot, segítséget. Csempéssz egy-egy ilyen üzenetet időnként valaki kabátzsebébe vagy íróasztalára és meglásd, ettől a kedvességtől Te magad is jobban érzed majd magad!

Segíts másoknak!


Ne gondolj nagy dolgokra. Adj egy kiflit útközben az arra rászorulónak. Segíts kicserélni a nyomtatópatront egy kollégának. Vállalj át egy feladatot, amit Te könnyebben oldasz meg, mint a kollégád. Segíts. Felemelő érzés lesz, biztos lehetsz benne J

Olvass idézeteket!


Ha épp nincs időd könyvet olvasni, de szeretnél valami inspirálót, írd be a keresőbe: „híres emberek idézetei” vagy „nagy gondolkodók mondásai” és tömegével találsz olyan oldalakat, ahol tematikus citátumokra lelsz. Ezeken a helyeken olyan idézeteket is találsz, amit a napi munkádra „fordíthatsz le” és biztosan lesz olyan, amelyik nagyobb tettekre motivál.

Hallgass zenét!


Biztosan neked is megvannak a kedvenc pörgős zenéid! Néha érdemes napközben meghallgatni egyiket-másikat, amikor nagyon fáradtnak, levertnek érzed magadat! Vedd ki a tízperces szüneted, dugd be a fülhallgatód és sétálj egy kicsit. Ha közben a kedvenc zenédet hallgatod, nagyobb kedvvel folytatod a munkádat, meglásd!

Nézz inspiráló videókat


Sportteljesítmények, rekordok, tehetségkutatók döntői? Mindenkit más lelkesít. Amikor ilyen videókat nézünk, talán nem csak irigykedünk, de kicsit tanulunk is: mi is meg tudjuk csinálni, mi is tehetségesek vagyunk valamiben!

Persze nem kell mindent egyszerre akarni, találd meg, mi az, ami ezek közül számodra szimpatikus és motiváló erővel bír. 

Vidám, mozgalmas és tetterős nyári napokat kívánok Nektek!

Leave a Comment