Motiváció a siker eléréséhez – „Üzenet minden álmodozónak”

Írta admin 2017. 07. 07. 0 hozzászólás

 

Kapcsold ki a TV-t. Halkítsd le a rádiót. Zárj ki minden zajt. Légy csendben és figyelj. Figyelj csak 5 percre. Ne az én kedvemért, hanem magadért! Megérsz 5 percet a saját idődből? ​

 

Arra vágysz, hogy véghezvigyél egy hatalmas dolgot? 

 

 

Kielégítőbb, teljesebb életet szeretnél élni? Képes vagy magad boldognak és sikeresnek látni minden tekintetben? Hiszel a saját képességeidben és abban, hogy sokkal több van benned, mint azt első látásra bárki gondolná?

 

Ha így van, egy álmodozó vagy. Ez a cikk Neked szól. Most Te vagy a legfontosabb ember itt. Ha Te lennél az egyetlen, aki elolvassa ezt az üzenetet, akkor is megírtam volna csak Neked! Ennyire különleges vagy.

 

Motiváció a siker eléréséhez – Milyen is egy álmodozó?

 

Mielőtt tovább mennénk, elmesélem milyen is egy álmodozó, hiszen az emberek gyakran nem szeretik, ha így nevezik őket. Igazából manapság majdnem sértés valakit álmodozónak nevezni. Azt feltételezik, hogy a felhők fölött jársz, és nem vagy képes reálisan gondolkozni, ezért inkább elmagyarázom.

 

Egy álmodozó olyan személy, aki nem fél megkérdőjelezni a társadalmi normákat, és nem fél a saját útját járni a jól kitaposott ösvény helyett. Egy álmodozó, aki képes kockázatot vállalni, és mindig megkérdezi, hogy „miért?”, mielőtt vakon tenné azt, amit a többi ember. Egy álmodozó fantasztikus jövőképpel bír, amit minden áron el akar érni. Az álmodozók a világ formálói.

 

Motiváció a siker eléréséhez – Ne kövesd a tömeget!

 

A társadalom „józan esze” azt diktálja, hogy „abba” az irányba kell mennünk. Sajnos ez a józanész nem mindig „józan”. Ha álmodozó vagy, nem teheted meg, hogy a társadalom elvárásai és szintje szerint működsz. Egyedinek kell lenned.

 

 

Például, rengeteg ember 15-20 évet tölt az oktatásban, hogy a tökéletes állást és az álomfizetést megszerezze. Sajnos legtöbbjüknek a tökéletes állás és hatalmas fizetés sosem lesz valóság. Csak a sok, kemény munkával töltött évet és azt a néhány „papírt” az iskoláikról tudhatják majd magukénak.

 

A többségük éppen azokkal vesztette el a bensőséges kapcsolatot, akikről olyan kemény munkával próbálnak gondoskodni – a férjükkel, a feleségükkel és gyermekeikkel. Mindez csak azért, mert „keményen” meg kell dolgozni a megélhetésért. Mégis csak kevesen teszik fel a kérdést maguknak, hogy vajon létezik-e egy jobb út. Vakon követik, amit mindig is tanítottak nekik.

 

Motiváció a siker eléréséhez – Vázold fel a saját utad!

 

 

Igenis létezik egy másik út. Nem való mindenkinek. Nem is az egyetlen, nem is a könnyebb út. Igazából valószínűbb, hogy ez a nehezebb, de azt garantálom neked, hogy a legjobb! Kövesd az álmaid – ennyire egyszerű. Ha el tudod képzelni, meg is teremtheted.

 

Ugyanakkor az álmaid hajszolása egy folyamat, és ára van. Mi a folyamat és milyen árat kell sajat_utérte fizetni? Légy türelmes. Minden feltárul előtted idővel. A türelem amúgy is része a dolognak. A „gazdagodj meg gyorsan” és „könnyű siker” sémák nem tartósak, sem hatásosak.

 

Motiváció a siker eléréséhez – Hogyan kezdj hozzá

 

Brian Tracy szerint „Minden sikeres férfi és nő nagy álmodozó. Elképzelik milyen is lehetne a jövőjük, ideális minden tekintetben, majd minden nap tesznek azért, hogy ez a távoli látomás, cél közelebb kerüljön.”

 

 

Motiváció a siker eléréséhez – Segíthetünk

 

Mindannyian küzdöttünk és küzdünk az élet gondjaival, kérdéseivel. Ezek a küzdelmek lenyűgöző felfedezésekhez vezettek az emberi lehetőségekről, motivációról, sikerről és arról, hogyan is legyen az álmod valóság.

 

 

Érdeklődéssel figyeljük az életet, és tanulságokat vonunk le a legközönségesebb eseményből is. Amit megtanultunk, meg akarjuk osztani Veled! Nem ígérjük, hogy eléred az álmaid azzal, hogy elolvasod a cikkeinket. Ez kizárólag Rajtad áll, senki máson. Viszont amit megosztunk, hatalmas segítség, ha arra vágysz, hogy azt az életet éld, amit megálmodtál és megérdemelsz.

 

Csoda lenne, ha egyszer minden álmodozó felébredne, és tenne az álmaiért. A világ már nem lenne ugyanaz. De van remény, ami azzal kezdődik, hogy mindenki a saját életében meghozza a változást. El sem tudod képzelni, hogy egyetlen ember álma mekkora hatással lehet akár egy egész országra.

 

Motiváció a siker eléréséhez – Összegzés

 

Reméljük, az álmod valóra és körülötted mindenki hasznára válik. El tudod hozni a változást, és ha egy álmodozó vagy, nem fogsz másra várni, hogy megtegye helyetted. Megteszed Te magad!

 

Sajnos van igazság Myles Munroe szavaiban: „A világ legszegényebb embere az, akinek nincsenek álmai. A legnyugtalanabb ember pedig az, kinek az álma sosem válik valóra.”

 

Legyen egy álmod! Váltsd valóra!

 

Forrás: sikertreningek.hu

Leave a Comment