Hogyan legyél motivált hétfőtől péntekig?

Írta admin 2017. 03. 07. 0 hozzászólás

Hogyan legyél motivált hétfőtől péntekig?



 

A mindennapi élet döntések sorozatából áll. Gondolataink, és cselekedeteink 30 nap után szokássá válnak. Ez a titok: tegyük szokássá a pozitív gondolkodást! Milyen sok dolgozó ember szeretne örömteli motivációt hétfőtől péntekig! És milyen keveseknek adatik meg az a munka, amit szívvel-lélekkel képesek is végezni!

Minden reggel egy ajándék, és egyben lehetőség az élettől, hogy boldogan éljünk. Készítsünk írott motivációs írásokat, vegyük elő minden reggel, napközben és este is. Ezek legyenek különböző tartalmúak. Például reggel adjunk hálát a szép időért, a madarak csiripeléséért, a növények szépségéért. Napközben köszönjük meg, hogy szuper munkánk van, jó munkakörülmények között dolgozhatunk. Este pedig kérjünk áldást és egészséget családtagjainknak és barátainknak. 

Vedd magad körül pozitív gondolatokkal, élvezheted a természet szépségeit, láthatod a jövőt élettel megtelve sikeresnek, és boldognak. Tanulhatsz, sportolhatsz, egészségesen táplálkozhatsz, távol tarthatod magad az elhízás veszélyeitől. Motiválhatod a családtagjaidat, barátaidat, embertársaidat, a sikeres jövőképük elérése érdekében. Minden nap a jövőnk útját építjük az optimizmus vagy a pesszimizmus építőköveinek segítségével. 
Próbáld meg kerülni a negatív embereket, akik folyamatosan csak panaszkodnak, de nem cselekednek. Ők az „élet áldozatai”, nincsenek jó hatással, demotiváló a jelenlétük és a társaságuk. 



Az természetes, hogy egy embernek a munkájával szembeni motivációja időnként lecsökken. Az már kevésbé, hogy nem találja meg azokat a perspektívákat, amelyek segíthetnek fenntartani a motivációját.

7 tipp a motiváció fenntartásában és újraélesztésében:

1. Bármi is legyen a munkád, akármilyen munkatapasztalattal rendelkezel, férfiként és nőként is egy dologban mindannyian egyenlők vagyunk: életed hátralevő része minden nappal, ami eltelik, pont egy nappal lesz rövidebb!

És ezt a napot többé SOHA vissza nem fogod kapni! Ezt tudomásul kell venni. Ennek tudatában minden nap során a legbölcsebb stratégia az, hogy céljaid érdekében cselekszel, cselekszel, cselekszel! Nem vársz a holnapra!

Most! Ma! Cselekedj! Azonnal! 

2. Tisztázd le a saját értékrendedet! Amikor bizonyos céljaid „nem akarnak” megvalósulni, akkor fennáll a gyanú, hogy bizonyos, le nem tisztázott értékeid akadályoznak a cél elérésében. Ezek valószínű, hogy tudattalanul ott vannak a gondolataid között, csak még nem ismerted fel őket.


A személyes értékrend tisztázása sokat segíthet a motiváció felkeltésében. Az értékek azok, amelyekért mozdulunk. Ami számunkra értékes, azért szoktunk tenni is. Ha nem teszünk (pedig tehetnénk), az annak a jele, hogy az a valami számunkra nem érték – vagy még nem tudatosult bennünk, hogy az.


Az erős értékek erős motivációt eredményeznek. Tisztázd le az értékrendedet, készítsd el a számodra fontos „dolgok”, elvek listáját, melyek meghatározzák számodra, hogy mit-miért teszel vagy nem teszel meg. Ez sokat fog segíteni a motiváció fenntartásában.


3. Közelítesz vagy távolodsz? Az egyik fajta motiváció a „távolodó” motiváció. Ezt akkor alkalmazzuk, amikor a cselekvés célja eltávolodni egy kellemetlen helyzettől, vagy az, hogy megelőzzük, elkerüljük egy kellemetlen helyzet létrejöttét. A másik a „közelítő” motiváció. Ezt olyankor alkalmazzuk, amikor célunk közelebb kerülni egy olyan végállapothoz, ami számunkra kellemes. Ilyenkor a végállapot kellemes mivolta a jutalom.

A nem túl erős motiváltság abból is fakadhat, hogy nem vagy tisztában azzal, hogy melyik motivációs irány dominál benned. Ahogy felismerted, máris tudatosan képes leszel egyik vagy másik stratégiát alkalmazni – és ez garantáltan közelebb fog vinni a céljaidhoz is.

4. Az ötleteidet, gondolataidat nyilvánítsd meg, fejezd ki. Amikor támad egy gondolatod a munkáddal kapcsolatban, és azt elfojtod, az a motiváció ellenében hat. Amikor a gondolatot felvállalod – bárhogyan is – akkor motiváltabbá fogsz válni.

Nyilvánulj meg minél többször a belső akaratod szerint!

Azt fogod tapasztalni, hogy önmagad nem anyagi világának (gondolatok, érzések, szándékok) a megnyilvánítása jelentősen meg fogja dobni a motivációdat, hogy megtegyél dolgokat, amikre eddig talán nem is gondoltál, hogy képes lennél megtenni.

Mondd ki! Fejezd ki! Írd le! Kérdezd meg! Kérj véleményt! Kérj segítséget! Ha egy gondolatod vagy elképzelésed „ki akar jönni belőled”, akkor hagyd, hogy jöjjön ki! Motiváltabbá fog tenni.

5. Tedd meg csak az első lépést. Minden cél úgy valósul meg, hogy az éppen következő lépést teszed meg. Mindig. Amikor megteszed az első lépést, annak az az eredménye, hogy máris látod a második lépést. És mivel az első lépés után már lendületben vagy, a másodikat könnyebb lesz megtenni.

Tanuld meg a kezdeti ellenállást leküzdeni! 

6. Nehéz dolgok megtétele = NYELD LE A BÉKÁT! Keresd azokat a cselekvéseket, amelyek Téged nagymértékben tudnak előre lendíteni, de amelyek nem kerülnek sem pénzbe, sem túl sok időbe, mindössze annyiba, hogy legyőzd önmagadat. Azaz annyiba, hogy cselekedj a félelem ellenére.

A félelemmel teli dolgok megtételének a hozadéka ÓRIÁSI. Ezért mindig válaszd a nehezebb teendőket, közülük is azokat, amelyek megtételéből a legtöbbet nyerheted.

7. Vedd körül magad pozitív, inspiráló, sikeres emberekkel! Keresd az ilyen emberek társaságát!

Bizonyára Te is tudod, hogy a vészmadarak károgásától milyen gyorsan el tud illanni a maradék motivációd is. Ne hagyd, hogy magukkal rántsanak! Te már felvilágosult vagy. Te már motivált vagy. 

Tegyél meg mindent, hogy a motivációdat megőrizd, és higgy önmagadban és az elképzeléseidben. A károgókat pedig egyszerűen „léptesd le”. Kíméletlenül.

Ne feledd: Motiváció nélkül megszűnik az élet!

Leave a Comment