A lovaglás jótékony hatásai

Írta admin 2019. 03. 27. 0 hozzászólás



A lovaglás elmondások szerint sokkal többet jelent, mint azt egy átlagos megfigyelő hinné. Az egyszerű élvezeten túl más fizikai, mentális és érzelmi jó hatásai is vannak. Fejleszti az egyensúlyérzéket és a koordinációt. A lovak irányítása testi mozgást igényel így a lovas tudatosan használja a testét. A lovaglás sok izmot igénybe vesz, leginkább a láb-, a has-, a váll- és a hátizmokat. Nemcsak az erőnléttől függ, a lovak irányítása testi mozgást igényel így a lovas tudatosan használja a testét. A lépésben való lovaglás pedig ugyanúgy mozgatja az izmokat, mint a sétálás, így a lovaglás során égnek a kalóriák is.
 

A lovaglás további előnye, hogy egy olyan sport, amelyet kortól függetlenül mindenki gyakorolhat. A megfelelő segítséggel a 40-es éveikben levő vagy annál idősebb emberek ugyanúgy megtanulhatnak lovagolni vagy vezetni, mint a fiatalabbak.


 

Sokan társaságot és megnyugvást találnak, miközben a lovukkal foglalkoznak.

Ugyanígy jó érzelmi hatással van fogyatékos, vagy sérült,  lelkű gyermekekre.  A kezelés során a legfontosabb a lóval való közvetlen kontaktus, az állat testének melege, járásának ringatása, melyek segítenek kikapcsolni a stresszokozó külső és belső ingereket. Fontos részét képezi a ló gondozása is,, mely növeli a gyermek  felelősségtudatát és fejleszti szociális érzékét.

S egy lovas közmondás  szerint " Ha egy ló társává fogad neked adja mindenét: erejét, kitartását, vad szellemét. De cserébe nem kéri el mindened, elég neki megbecsülő Szereteted! "

Forrás: delina.hu

Leave a Comment